Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck är sedan en bra tid tillbaka en musiker som slagit rot i det svenska folkhjärtat. Få vet dock historien bakom hur allt startade, en historia väl värd att berätta.

Från Bellmans visor till svensk punk

Som så många andra musiker började även Lars Winnerbäck sin musikaliska bana i den lokala musikskolan. Där skulle han lära sig att spela gitarr, något som till viss del blev en sanning, om än inte helt tack vara just musikskolan. Winnerbäck hyste nämligen ingen vidare kärlek för Bellmans visor som envist tragglades på honom och ganska snart hittade han sin egen väg framåt då han i mellanstadiet började spela egen musik med kompisen Staffan Palmberg. När dessa två senare träffade Thomas Öhman och Anders Johansson skapades punktbandet Snoddas.

1994

1994 är ett viktigt årtal att lägga på minnet sett till Winnerbäcks musikaliska karriär. Detta var året då soloartisten började ta form och då den första solodemon släpptes under namnet ”…och mina damer och herrar”. Denna banade väg för några viktiga sologig, bland annat som förband åt Stefan Sundström.

Nu lossnar det rejält

1997 hade Winnerbäck skrivit kontrakt med Universal och dessutom började den kritikerrosade skivan ”Med solen i ögonen” ta form. Denna platta bredde i vårt tyckte ut sig likt en röd matta och tog därefter Winnerbäck till de fina salongerna och sedan dess har det egentligen rullat på för denna rödlätta herre.

Upplev Winnerbäck på nära håll

Kanske är du själv sugen på att se denna fantastiska musiker i all sin prakt på nära håll?Möjligheten finns faktiskt redan i sommar där en gedigen sommarturné är inplanerad, men skynda dig att fixa dina plåtar, då dessa vanligtvis brukar gå som smör i solskenet och ta slut snabbare än kvickt. Vi syns i något av sommarens folkhav. Ibland är det allt bra gött att leva!

Bookmark the permalink.