Musik och mode – Streetwear

Mode är ett sätt att uttrycka sig och visa världen vem du är. Det hjälper sig att signalera vad du gillar och vad du lyssnar på. Med rätt kläder kan du tala om för hela världen om du lyssnar på rock eller föredrar att svänga till det med ABBA.

Sänd ett budskap med kläderna

Musik och mode har en lång symbiotisk tradition. Musiker har en stor påverkan på vad som är ”inne” och ”ute”. Vissa artister sponsras av stora märken medan andra startar sina egna klädföretag. Dessutom säljer många band och artister merchandise, till exempel T-shirts och andra plagg, som du kan ha på dig för att tydligt markera din musik smak.

Från utanförskap till streetwear

Olika musikstilar kan även inspirera olika stilar av kläder. Hiphop är exempelvis en musikgenre som har haft ett stort inflytande på streetwear. Hiphop var från början en röst för marginaliserade grupper och rappare använde sig av kläder för att visa var de kom ifrån. De som kände igen sig i utanförskapet och marginaliseringen klädde sig likt dessa för att signalera samhörighet. Idag har streetwear blivit en stil som många uppfattar som tuff och cool. Om du är inspirerad den här stilen kan du hitta något som passar just för dig online.

Bookmark the permalink.