Musik – tillgängligt som aldrig förr

Vad man än föredrar för genre rent musikaliskt så är den idag aldrig långt bort om man skulle vilja förkovra sig i den musik som man främst älskar. Numera behöver man varken LP-skivor, singlar, CD-skivor eller MP3-spelare för att lyssna på musik, utan det fungerar alldeles utmärkt med de smartphones som de flesta av oss ständigt bär med sig i fickan.

Genom musikappar som Spotify och liknande så kan vi idag nå väldigt mycket av den musik som skapats enbart med några knapptryckningar på våra smartphones. Plötsligt så strömmar vacker, hård, klassisk eller teknisk begåvad musik ut i rummet och fyller det med människans kanske största bedrift sedan vi någon gång blev till under historiens gång. Sitter man dessutom illa till och inte vill störa andra så kan man lika enkelt hålla sina favoritlåtar helt för sig själv, genom att skaffa sig ett par hörlurar från NordicBox eller något annat ställe som säljer mobiltillbehör av detta slag. Ja, det är helt enkelt lättare än aldrig förr att lyssna på sina favoriter var man än befinner sig, om och om igen.

Frågan är dock om det enbart är positivt att musiken idag är så pass lättåtkomlig som den är. Kan det vara så att vi på sätt och vis börjat ta den för givet? Förr i tiden så tog man sig möjligtvis mer tid på sig att lyssna igenom en platta innan man gick vidare till nästa artist, något som förmodligen inte är lika vanligt hos dagens ungdom och kanske inte heller alla vuxna som snabbt anpassat sig till den nya tekniken.

Hur det än är, positivt eller negativt, så lever vi dock i en värld där musik hör till en stor del av vardagen för väldigt många människor världen över, något som förhoppningsvis också är fallet en sisådär 100 år fram i tiden och framåt.

Bookmark the permalink.