Skydda ditt musikaliska verk

Att skapa vacker musik är en konst som inte bara kräver talang, utan också tar väldigt mycket tid. Kombinerade toner som skapar en vacker melodi kräver ordentliga avtal som skyddar dig från intrång och stöld. Läs mer online så att du vet vad som gäller för just ditt arbete innan du sätter igång.

Att tänka på

Det viktigaste när man skriver ett avtal är att du och kunden är överens. Muntliga avtal är egentligen lika bindande som skrivna, men det är alltid bra att ha bevis nedskrivet på ett papper ifall problem skulle uppstå. Skriv vilka som ingår i avtalet och vilket arbete det handlar om. Det är viktigt att inkludera när uppdraget ska vara slutfört och till vilken ersättning. Det kan vara bra att ange vilket betalsätt som ska gälla. Vill du ha betalt via banköverföring eller swish? Båda parter bör självklart hålla sig till avtalet, men vad händer om något problem uppstår?

Om något problem uppstår

Inkludera en paragraf som tar upp eventuell straffavgift eller andra konsekvenser som kan vara aktuella ifall någon av parterna bryter mot det som är avtalat. Om du vill veta mer om vad som gäller, se dig om på internet så kommer du att hitta massor av råd och tips.

Bookmark the permalink.